Başkan Karabak'tan Milletvekili Baykan'a Destek

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan’a yönelik tehditkâr söylemlere tepki göstermek amacıyla yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi.

“TBMM Genel Kurulunda DEM Partili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Kobani davası üzerinden gündem dışı konuşmuş, AK Parti milletvekilleri de buna tepki göstermiştir. Oturum başkanına iç tüzük hatırlatmasının yapılmasının ardından tartışma biranda alevlenmiş, AK Parti Konya Milletvekilimiz Sayın Mehmet Baykan’da, tepkisini haklı olarak ortaya koymuştur. Daha sonra ise DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar, “Yalan tabii, ne konuşuyorsun adi herif” gibi hakaretlerde, “Elini indir, senin parmaklarını kırarım” diyerek tehditlerde bulunmuştur.
 

Sayın Vekilimiz Baykan, kendine yakışır, gayet nahif bir uslüpla DEM Partili Van Milletvekili Dindar’a çok güzel bir cevap vermiştir; bize gelen bu tür tehditkâr ya da kaba, yaralayıcı ifadelere aynı şekilde cevap vermek istemem ama şunu söylemek isterim ki elbette bizim de bize söylenen her lafa verilecek bir cevabımız vardır. “Suskunluğumuz varsa asaletimizdendir. Lafa bakarım laf mı diye, lafı söyleyene bakarım adam mı” diyerek güzel bir cevap vermiştir. 

Gazi Meclisi’mizde yaşananları asla ama asla tasvip etmiyoruz. Şunu herkes iyi bilmelidir ki, Konyalı hemşehrilerimizin teveccühünü alarak TBMM’de temsil yetkisi almış bir Milletvekilini hiç kimse tehdit edemez. 2 milyon 320 bin Konyalı, Sayın Vekilimiz Mehmet Baykan’ın ve tüm Konya Milletvekillerimizin dün olduğu gibi, bugün de yanındadır. 

DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar’ı, Konyalılar adına görev alan Vekilimize yönelik tehditkar, kaba ve çirkin söylemleri nedeniyle kınıyor, Gazi Meclisimizin huzurunda Sayın Vekilimiz Mehmet Baykan’dan özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

 

 

Paylaş :